Alias Grace, un minunat serial despre capcanele minții

La fel de interesant si de emotionant ca si The Handmaid’s Tale, acest mini- serial bazat pe opera romancierei canadiene Margaret Atwood, publicata in 1996, este cel care spune povestea bazata pe fapte adevarate a lui Grace Marks, o fosta servitoare inchisa de 15 ani intr-o inchisoare de femei pentru o crima dubla.

Condamnata la inchisoare, Grace a castigat dreptul de a iesi din celula pentru a face in fiecare zi menajul in casa guvernatorului peniteniciarului. Zilele sale urate sunt intrerupte insa de sosirea lui Simon Jordan, un psihiatru care face parte dintr-un comitet care are drept misiune sa o gratieze pe tanara. Cu ajutorul acestuia tanara se va scufunda in amintiri si ii va povesti viata sa pana la oribila crima.

Un duo magnetic. Alias Grace este un serial captivant mai ales datorita duo-ului emotionant pe care il formeaza Sarah Gadon si Edward Holcroft. Prima isi povesteste viata intr-un discurs intre ironie si o clarviziune uimitoare cu privire la conditia femeii din partea de jos a societatii.

In timp ce celalalt, este mai bland si manifesta o mai mare deschidere de spirit in fata acestei femei. O criminala cu cea mai fina inteligenta fata de care Simon dovedeste o atractie fizica evidenta.

Personajele feminine secundare sunt complexe si nuantate. Mai multe femei graviteaza in jurul lui Grace. O avem mai intai pe Mary Whitney prima sa prietena care moare tragic. Ea este cea care ii va arata toate subtilitatile vietii de servitoare.

Cu Nancy Montgomery, actuala amanta a noului sau stapan, interpretata de excelenta Anna Paquin, descoperim repede ca in spatele egocentrismului sau si in fata autoritatii se afla o femeie sensibila care isi doreste doar sa actioneze.

Avort clandestin, separarea claselor sociale, violuri si agresiuni sexuale, pericolul de a se plimba singure in jurul casei sau chiar si a merge noaptea la baie… Alia Grace ne arata viata de zi cu zi a milioane de femei din intreaga lume.

Lasă un răspuns