Care sunt cele mai potrivite plante pentru interior și cum trebuiesc îngrijite?

Unii oameni nu pot trai fara plante, acestea le asigura oxigen, dar si o stare de bine. Cele mai frumoase flori trebuie asezate in cele mai frumoase locuri ale casei si, daca sunt bine ingrijite pot inflori si pot sa infrumuseteze viata celor din casa. Florile de interior se aseaza in ghiveci, se uda in mod constant, se ingrijesc conform indicatiilor floraresei sau informatiilor care pot fi gasite cu usurinta pe internet.

Flori ornamentale de interior
Plantele de interior sunt ideale pentru a decora orice colt al locuintei, ofera o pata de culoare si de verdeata in incaperile monotone, sunt ideale atat in living, dormitor, cat si in birou sau pe hol. Conteaza sa aiba multa lumina si sa fie bine ingrijite, pamnantul sa fie schimbat in mod regulat si partile uscate sau care dau semne de boala sa fie indepartate imediat.

Pentru un bun drenaj, se recomanda asezarea pe fundul ghiveciului a unui strat fin de pietris sau perlit, pentru a asigura un drenaj mai bun si, ocazional, aplicarea de ingrasaminte. Cele mai des intalnite flori de apartament sunt muscatele, azalee, calele, begoniile, citricele in ghiveci, azaleele, cyclamen si lista poate continua.

Cum si cu ce se uda plantele de apartament
In primul rand, este important ca plantele de apartament sa aiba un drenaj bun fiindca pamantul poate sa retina apa prea mult, sa dezvolte ciuperci, apa sa se scurga prea repede si pamantul sa se usuce. Vara, este important ca pamantul sa fie udat din abundenta. Daca insa din greseala a fost turnata prea multa apa si aceasta ramane in tava sau in farfurie mai mult de 30 de minute o ora aceasta ar trebui aruncata fiindca in caz contrar vor putrezi radacinile.

Udarea plantelor putin si des nu le ajuta fiindca apa nu mai ajunge la radacina, de aceea este important ca apa sa fie turnata din abundenta. Si umiditatea aerului este importanta- in zilele caniculare este indicata pulverizarea de apa dedurizata peste frunze. Pentru a incuraja inflorirea, se recomanda un fertilizator special pentru plantele cu flori in concentratia exacta indicata.

Purificarea aerului – plante indicate
Cele mai eficiente plante care purifica aerul sunt dracaena, voalul miresei, plantele agatatoare, limba soacrei, ficusul plangator si filodendronul dar si gerbera dintre plantele ce infloresc. Ceea ce inseamna ca ingrijirea si cresterea propriu-zisa a plantelor in apartament reprezinta cea mai buna metoda de purificare a aerului, de infrumusetare a spatiului si chiar a vietii. Plantele sunt si ele fiinte vii, iar studiile recente au demonstrat efectele benefice ale muzicii relaxante si atmosferei placute din locuinta asupra dezvoltarii acestora.

Lasă un răspuns