Cum poți conecta căștile AirPods la un Mac?

MacBook-ul tau nu mai detecteaza castile AirPods? Iata cateva sfaturi de reconfigurare.

De la lansarea castilor Airpods, in decembrie 2016, aceste casti fara fir premium s-au bucurat de un succes enorm in randul utilizatorilor. Nimic suprinzator tinand cont de calitatea sonora oferita, de ajustarea mai degraba confortabila, de autonomia generoasa a bateriei si de comanda vocala Siri. Astfel, castile AirPods au devenit la scurt timp de la lansare accesoriul ideal pentru cine isi doreste o experienta buna de ascultare de pe un iPhone.

Cu toate acestea, in ciuda numeroaselor puncte forte exista o mica umbra in tabloul total al caracteristicilor. Astfel, chiar daca conectarea castilor AirPods se face usor si rapid cu un telefon iPhone, nu putem afirma acelasi lucru cand vine vorba despre un Mac (iMac, MacBook Pro, Air). Este posibil sa conectezi castile AirPods la un MacBook cu conditia sa cunosti cativa pasi esentiali. In acest articol descopera patru trucuri pentru a facilita conectarea castilor tale AirPods la un Mac.

Cum conectam castile AirPods la un Mac. La fel ca in cazul tuturor produselor Apple, procesul de instalare si conexiune a castilor AirPods la un Mac nu este deloc complicat. Cu toate acestea, nu este atat de usor ca la un iPod sau iPhone. Prima etapa inainte de conexiune este sa te asiguri de faptul ca AirPods-urile sunt configurate pentru un iPhone. Daca raspunsul este Da si daca MacBook-ul este conectat la acelasi identifiant Apple atunci ai mari sanse ca AirPods-urile tale sa fie pregatite pentru o conexiune la Mac.

Pentru a verifica acest lucru, pune castile AirPods in urechi si selecteaza icoana Bluetooth din bara de meniu MacBook. Daca AirPods-urile apar in lista aparatelor atunci da simplu click pe shortcut pentru a le conecta. In schimb, este posibil ca AirPods-urile sa nu apara in lista aparatelor Bluetooth. Ce este de facut in acest caz? Trebuie sa dai click pe icoana de Bluetooth si sa te asiguri ca este activat. Selecteaza Preferinte sistem dupa care fa click pe Bluetooth. Selecteaza dispozitivul din lista (AirPods) si da click pe Conecteaza. In cateva secunde conectarea se va efectua cu succes.

Conexiune imposibila intre AirPods si MacBook. Daca conexiunea Bluetooth dintre castile AirPods si MacBook este imposibila atunci urmeaza aceste trei trucuri. Verifica daca AirPods-urile sunt conectate corect la MacBook. Apple afirma ca AirPods sunt capabile sa se conecteze la mai multe aparate odata insa acest lucru nu fucntioneaza de fiecare data. Incearca sa dezactivezi temporar conexiunea Bluetooth de pe iPhone. Arunca un ochi asupra bateriei. Reincarca castile daca este nevoie si incearca din nou. Reinitializeaza AirPods-urile. Daca ai incercat toate modalitatile posibile dar inca castile raman nedetectabile atunci reinitializeaza setarile din fabrica dupa care reconfigureaza-le. Pentru asta intra in setarile MacBook, da click pe icoana AirPods si selectioneaza Remove AirPods. Pune-le in carcasa lor si inchide-le. Asteapta cateva secunde, deschide carcasa si apasa pe butonul de configurare. Ar trebui sa se reinitializeze si nu ai de facut decat sa urmezi etapele afisate pe ecran.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?