Există alternative pentru orice mâncare nesănătoasă

Din fericire nu am avut niciodată probleme cu surplusul kilogramelor fiindcă, în primul rând, metabolismul meu îmi dă o foarte mare mână de ajutor la acest capitol iar în al doilea rând am avut mereu oarecum grijă la ceea ce mănânc. De exemplu, dacă organismul meu îmi spunea că la ora 03:00 are poftă de cartofi prăjiți atunci mă trezeam din somn și îmi făceam cartofi prăjiți.

Dacă-mi spunea că toată ziua am nevoie doar de salată atunci îmi începeam dimineața cu o salată, continuam la prânz cu alt tip de salată și încheiam ziua la fel. Secretul (care de fapt nu-i niciun secret) e că îmi ascultam foarte bine organismul deoarece acesta îți semnalează tot ceea ce se întâmplă în interior absolut de fiecare dată, în permanență. Dacă ești bolnav o să te doară ceva, dacă nu ai mâncat de ceva vreme o să-ți fie foame, dacă nu te-ai hidratat cum trebuie ți-e sete iar exemplele pot continua.

Nu încurajez nimic în exces însă dacă ai poftă o dată la o lună de o porție de cartofi prăjiți atunci o poți savura liniștit fără nicio grijă. Pe lângă ceea ce mâncăm mai contează foarte mult și felul în care gândim însă asta dezbatem cu altă ocazie.

Curios (și pofticios) din fire am început să caut variante mai sănătoase pentru hrana de care mai aveam poftă din când în când și am descoperit că într-adevăr există și poți reproduce aproape la fel orice gust de fast-food folosindu-te de alimente 100% naturale.

Chiar mai devreme am mâncat o sharoma făcută în casă, de mine, cu totul natural extrem de gustoasă. În concluzie, ceea ce am vrut să scot în evidență în acest articol e că ar trebui să vă ascultați mai mult organismul fiindcă el știe mai bine decât voi ceea ce se întâmplă înăuntru și ceea ce are nevoie pentru a funcționa în parametrii optimi.

Lasă un răspuns