Fear of Rain – un film reușit

Un adolescent schizofrenic este ferm convins de faptul ca vecina sa a rapit o tanara fata. Debuteaza asttfel un joc Hitchcockian cam neinspirat. De mentionat este faptul ca, odata premisele acestei povesti terminate, Fear of Rain devine cam plictisitor. In ciuda unui scenariu perfect, filmul nu prea reuseste sa straluceasca. Castile Landon (Apple of my Eye) se afla in spatele camerei de filmat pentru acest film insa nu reuseste sa exprime o veritabila emotie in afara de cateva planuri simpatice atunci cand intram in casa vecinei.

Fear of Rain se multumeste deci cu ce am putea citi si pe Wikipedia despre schizofrenie, nu prea aprofundeaza subiectul. Ceea ce functioneaza aici este indoiala pe care spectatorul o are cu privire la perceptia realitatii a personajului principal.

Iata ce spune synopsisul filmului Fear of Rain: o persoana care sufera de schizofrenie experimenteaza halucinatii terifiante si o suspecteaza pe vecina sa de rapirea unui copil. Singura persoana care o crede pe aceasta persoana este Caleb…insa exista Caleb cu adevarat sau este doar o proiectie a persoanei schizofrenice?

Fear of Rain are cele mai bune intentii insa nu reuseste sa se ridice la inaltimea asteptarilor spectatorilor. Ciudat este ca mama interpretata de catre Katherine Heigl este moarta de mai bine de trei ani. Fear of Rain pare un film in genul oferite de Hallmark Channel decat un film ambitios, demn de genul pe care il reprezinta. In privinta schizofreniei de care sufera eroina principala, trebuie sa spunem ca Fear of Rain se contrazice destul de des, lansand sa planeze indoiala, fara sa raspunda cu adevarat intr-un mod inteligent si eficient in continuare. Suspansul este mediocru. Dialogurile sunt generice si ne lasa impresia ca sunt fortate, nu ne dau deloc palpitatii.

Daca ai nevoie de un film de vizionat intr-o seara in care te plictisesti si nu stii ce sa faci, Fear of Rain pare filmul ideal. Il salveaza castingul, care este mai degraba solid.

Lasă un răspuns