Galaxy Fold: tot ce știm despre smartphone-ul pliabil de la Samsung

Galaxy Fold desemneaza smartphone-ul pliabil revolutionar pe care Samsung tocmai l-a prezentat in cadrul unui eveniment Unpacked pe data de 20 februarie 2019. Smartphone-ul se pliaza pe lungime. Propune aceleasi functionalitati ca un smartphone obisnuit dar este mult mai performant in termeni de productivitate odata pornit. Iata tot ce stim despre smartphone-ul pliabil de la Samsung.

De mai multi ani Samsung isi dorea sa lanseze un smartphone pliabil. Constructorul sud-coreean a dezvoltat tehnologia pentru a face acest lucru si, recent, a demonstrat ca a reusit tot ce si-a propus. Galaxy Fold este acum realitate: este un hybrid tableta/smartphone. Samsung l-a prezentat in cadrul unui eveniment Unpacked din 20 februarie alaturi de noua gama Galaxy S10.

Pret si data lansarii. Un lucru este sigur: Galaxy Fold nu va fi cel mai bun smartphone de pe piata in 2019. Asta din cauza tehnologiei de varf care nu este tocmai una reusita. Scopul lui Samsung nu este acela de a vinde acest model intr-un numar cat mai mare ci acela de a fi primul pe piata care lanseaza un smartphone pliabil. A reusit acest lucru dar aceasta graba il va costa multe critici. Samsung a anuntat pentru acest smartphone pliabil un pret de 1980 de dolari. In Europa va fi disponibil incepand cu data de 3 mai incepand cu 2000 de euro.

Prezentandu-si telefonul, Samsung nu a dezvaluit toate detaliile tehnice. Stim ca ecranul intern este un ecran flexibil AMOLED de 7,3 inch in timp ce micul ecran extern are 4,58 inch. Ecranul pliat propune o rezolutie QXGA + in timp ce ecranul pliat este HD+. Samsung nu a dat informatii cu privire la sistemul de operare ales pentru Galaxy Fold. Zvonurile sustin ca este vorba despre un Snapdragon 855.

Galaxy Fold vine cu 12 GB RAM si 512 GB stocare interna – ceea ce face din el, de departe, unul din cele mai puternice smartphone-uri de pe piata. Cantitatea de RAM pare ridicol de generoasa insa trebuie subliniat faptul ca acest aparat, orientat spre productivitate, administreaza doua ecrane, 6 camere si un mod multi-mirror cu trei aplicatii. Nu este un lux insa face experienta utilizatorului cat mai fluida cu putinta.

Spuneam mai sus ca este dotat cu un sistem de sase camere in trei locuri. Senzorul de amprente este ultrasonic ca in cazul lui S10. Dispune de o baterie de 4380 mAh cu incarcare rapida si fara fir. Totul sub o versiune Android 9.

Ecranul Infinity Flex de la Samsung. Aceste doua ecrane ale lui Galaxy Fold sunt extrem de complementare. Utilizatorul poate consulta Foldul pliat si sa il foloseasca asemenea oricarui smartphone. Insa gratie unui dispozitiv botezat App Continuity este de ajuns sa pornesti smartphone-ul si aplicatia se afiseaza imediat in modul tableta. Reciproca este valabila. Numeroase aplicatii au fost deja optimizate pentru acest telefon pliabil. Acestea au fost adaptate dispozitivului App Continuity. Drept urmare, aplicatii precum WhatsApp, Facebook, Instagram, YouTube sau Microsoft Office vor fi optimizate pentru smartphone odata cu lansarea sa.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?