Nokia 8.2 – o cameră pop-up de 32mpx, Android Q

Nokia 8.1 va fi prezentat in cateva luni si deja, profilul sau incepe sa se contureze incetul cu incetul. Va fi primul telefon al marcii cu o camera pop-up al carei capacitate anuntata este de 32mpx, o rezolutie peste medie pentru o camera selfie ceea ce pare sa indice faptul ca Nokia mizeaza puternic pe aspectul fotografie.

Gama mid range pare varful de lance pentru Nokia care pare sa isi concentreze fortele pe acest segment. Nokia 8.1 este un telefon excelent din acest segment care se sprijina pe unele atu-uri de necontestat precum design, un aparat foto bun, performante satisfacatoare, o autonomie buna precum si incarcare rapida fara sa uitam de interfata lejera si rapida datorata Android One. Nokia 8.2 vine sa preia fraiele in cateva luni.

Nokia 8.2, caracteristici precizate. Conform zvonurilor, Nokia 8.2 va fi echipat cu o camera pop-up de 32mpx pentru selfie-uri ceea ce ne duce cu gandul la margini mai fine decat cele ale modelului actual. Procesorul va ramane Snapdragon 730, referinta actuala a segmentului mid range. Acest SoC va fi insotit de o memorie RAM de 8GB precum si de 256 GB stocare interna. Nokia 8.2 va fi echipat cu Android Q, acest lucru nu este deloc surprinzator tinand cont de faptul ca este vorba despre un smartphone Android care nu este asteptat inainte de trimestrul 4 al anului 2019. Amintim faptul ca Nokia 8.1 a fost lansat in decembrie 2018 si actualmente face parte din cele mai bune smartphone-uri din gama mid range.

In ultimele luni, dupa moda bretoanelor, sistemul de camera retractabila pare sa fie noua norma dupa OnePlus 7 Pro, Huawei P Smart sau Xiaomi Mi 9T. Sursele confirma faptul ca si Nokia 8.2 va face trecerea la o camera pop up selfie de 32mpx. Va fi lansat la bord cu Android Q. Tot zvonurile sustin ca s-ar putea ca Nokia 8.2 sa debuteze in toamna, in cadrul IFA 2019. Nu stim inca nimic despre camera principala, unii pariaza pe o camera tripla sau pe o quad camera. Nokia chiar ne-ar face o surpriza daca ar opta pentru aceasta din urma.

De la Nokia Pureview incoace, HMD nu a reusit sa lanseze telefoane cu adevarat bune, high end si asteptam sa vedem cum se va descurca in aceasta a doua jumatate a anului. Mai ales ca se spune ca acest Nokia 8.2 se vrea a fi un succesor al lui Nokia 9 Pureview. Cert este ca va fi dotat si cu 5G si ca va beneficia de un upgrade la nivel de hardware. Nu este exclus sa vedem si o serie de configuratii cu mai multa cantitate de RAM sau chiar stocare UFS 3.0.

Lasă un răspuns