Unde călătorim în Martie?

Incepand cu luna Martie temperaturile sunt mai blande si soarele isi face aparitia pe cer din ce in ce mai des. Europa, Asia sau Africa, descopera destinatii ideale pentru aceasta perioada a anului.

In Martie ne apropiem incet dar sigur de perioada estivala insa temperaturile sunt inca destul de mici. Fie ca esti in cautare de aventura sau de relaxare iata o selectie a celor mai frumoase destinatii pentru luna Martie.

Pentru o calatorie istorica alege capitalele europene. Luna Martie este de obicei destul de capricioasa, cu multe precipitatii. Daca iti doresti putina caldura este momentul ideal de a opta pentru sudul Europei in descoperirea marilor capitale. Pentru cei care sunt in cautare de distractie Barcelona este destinatia ideala. In numeroasele piete se gasesc cafenele si restaurante primitoare in care poti degusta specialitati culinare delicioase. Dupa o oprire obligatorie la Ramblas indreapta-ti pasii spre Montjuic pentru a admira panorama. Ajungand in centrul Barcelonei nu uita sa vizitezi parcul Guell. Daca esti pasionat de arta si de istorie atunci Roma este destinatia ideala pentru tine in aceasta perioada. Plimba-te pe stradutele orasului Roma, admira arhitectura cladirilor, descopera temple antice, amfiteatre romane si biserici baroce.

Pentru o calatorie la capatul lumii alege Asia. Luna Martie este inca sezon de ploaie in Asia. Momentul ideal pentru a descoperi farmecul Vietnamului, partea de nord in special. Poti naviga pe golful Along si sa descoperi peisajele fascinante intinse pe zeci de kilometri- stanci de calcar, grote si tuneluri spectaculoase. Odata cu bruma matinala care se ridica incetul cu incetul peste golf, privelistea este splendida. Daca vrei sa alegi drept destinatie de calatorie Cambodgia trebuie sa stii ca templul Angkor Vat este extrem de cautat de turisti, chiar si in aceasta perioada.

Pentru o calatorie relaxanta alege Africa. Egiptul este o destinatie de privilegiat in luna Martie. In partea de sud a tarii, la Luxor porneste in contemplarea incredibilei Vai a Regilor, a templului Karnak si a muzeului de arta egipteana. Relaxare garantata. La Senegal poti pleca in descoperirea sublimei Lagune Somone si a rezervei Bandia pentru un safari de neuitat. La Camerun, capitala Yaounde reprezinta o etapa de neratat in timpul unui sejur in Africa dar sa nu uiti sa profiti de plajele de nisip alb si satele de pescari.

Pentru o calatorie culturala alege SUA. Spre desosebire de nordul Statelor Unite ale Americii unde temperaturile sunt destul de scazute in luna Martie, in Florida temperaturile pot ajunge si pana la 30 de grade. Cu zidurile sale colorate si atmosfera de Caraibe, Miami nu este doar un oras in care yachturile de lux fac escala. Original si cosmopolit, Miami este constituit din mai multe cartiere animate – Design District cu cladirile sale moderne, Little Havana si atmosfera sa cubaneza sau Coconut Grove cu spiritul sau boem. Odata cu lasarea serii te poti delecta cu un pahar la Miami Beach inainte de a face o plimbare pe Collins Avenue. Arta, designul si arhitectura sunt omniprezente in acest oras marginit de cele mai frumoase plaje de pe coasta de Est. Ideale in aceasta perioada sunt si Costa Rica, Argentina sau Cuba.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?