Years and Years, serialul ca o lovitură de pumn, prea bine ancorat în realitate

Se spune ca mai bine se intampla un lucru mai tarziu decat niciodata. Acest lucru este perfect valabil si in cazul unor seriale. Le poti descoperi si mai tarziu. Este si cazul excelentului serial britanic Years ans Years, aparut in 2019, un serial care ne marcheaza cu adevarat.

Years and Years este un serial al lui Russel T. Davies, care a mai lucrat la Cucumber, Banana, Tofu sau Queer as Folk. Si inca de la primele sale episoade, suntem atrasi de viata acestei familii de origine engleza care se precipita de-a lungul anilor intr-o lume care seamana straniu cu cea a noastra, un lucru care este cu atat mai mult inspaimantator.

De la banalitatea cotidianului la o lume apocaliptica. Serialul urmareste in cele 9 episoade ale sale, 15 ani din viata familiei Lyons, o familie banala in aparenta, din Manchester. Marea Britanie este in plin Brexit, apare o nou figura politica in decor si populismul politic este din ce in ce mai pregnant. Acest lucru duce la dezbateri si divergente politice in sanul familiei care raman totusi, uniti.

Timpul trece putin cate putin- realegerea lui Trump, bomba nucleara, caderea bancilor, pandemie, tehnologia din ce in ce mai intruziva, incalzire climatica, etc. Totul se face atat de progresiv, incat nimeni nu mai poate lupta contra apocalipsei care se anunta.

Lenta cadere a societatii ne atrage, ne captiveaza deoarece ne duce cu gandul la a noastra. Si ne fac sa fim constienti de faptul ca lucrurile se pot precipita foarte repde. Un cataclism fascinant dar si infricosator in acelasi timp.

Serialul prezinta in acelasi timp echilibrul perfect intre optimism si catastrofism. Sunt o multime de drame, ne gandim ca nu poate fi mai rau si totusi. Dar uniunea familiei Lyons, iubirea si armonia dintre ei ne fac sa fim cei mai optimisti.

Lasă un răspuns